Međunarodni Kendo trofej

Kendo Savez Srbije i Beograda sa ponosom organizuje XI međunarodno kendo Prvenstvo u Srbiji, na kome će učestvovati preko 300 učesnika iz 25 država iz raznih delova Evrope u individualnom, i preko 36 ekipa u timskom takmičenju. Beograd Trofej je najveće kendo takmičenje u ovom delu Evrope i spada u 3 najveća klubska takmičenja u Evropi.  Na turniru će biti istaknute sudije, sa višedecenijskim iskustvom, iz Evrope i Japana: Hitomi Kumon (6.Dan), JICA volonter u Srbiji, Michel Guentleur (7. dan), Thibault de Brunel (7.dan), Livio Lancini (7.dan), Markus Frey(7.dan), Tibor Bárány (7.dan), Serge Hendrickx (7.dan), Dany Delapier-President of Belgium Kendo Federation (7.dan), Fabrizio Mandia (5.dan), dvostruki evropski šampion (2004 i 2010), i mnogi drugi. Organizovanjem kendo takmičenja, seminara i škola, Kendo savez Srbije i Kendo savez  Beograda žele da svim generacijama približe duh sporta, kako bi se njihova interesovanja usmerila ka aktivnostima koje podstiču psihički i fizički razvoj, i negovanje duha i tela. U realizaciji svojih programskih aktivnosti, Kendo savez Beograda finansijski je, u značajnoj meri, podpomognut od strane Grada Beograda-Gradskog sekretarijata za sport i omladinu.

Na ceremoniji otvaranja koj će održati u subotu, 01.10.2016 u 09:00 h, očekuje se dolazak predstavnika Vlade Republike Srbije, Republičkog parlamenta, predstanika Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, kao i dolazak predstavnika gradskog sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, predstavnika Ambasade Japana u Republici Srbiji, predstavnika Sportskog saveza Srbije i Beograda. Otvaranje će svojim nastupom uveličati i grupa Sakurano no ki Taiko, koja će pokazati umeće sviranja japanskih bubnjeva.

PROGRAM TAKMIČENJA

01. i 02. oktobra u Hali sportova na Novom Beogradu (Pariske komune 20) održaće se kendo turnir, i to prema sledećem rasporedu: 

·         Subota, 01. oktobar 2016.

09:00 Otvaranje

09:30-19:00 Kendo takmičenje

Pojedinačno Juniori, Žene, Muškarci -Kyu i Dan

·         Nedelja, 02. oktobar 2016.

09:15-19:00 Kendo takmičenje

(ekipno) i polaganje za učenička i majstorska zvanja do 5 Dana

Povezani članci i emisije

No Comments Yet.

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.