Otvaranje “Japanizma 2016”

Deveta po redu konvencija Japanske pop-kulture “Japanizam 2016” započeće u četvrtak , 30. juna, u 19 časova u Domu omladine Beograda. Konvencija će trajati do nedelje 3. jula.

Manifestaciju će otvoriti ambasador Japana Nj.E. G. Đuići Takahara. Japanska ambasada u Republici Srbiji i društvo „Sakurabana“pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju svečanom otvaranju.

Pored velikog broja uobičajenih tribina i predavanja, manga, origami i drugih radionica, bivši stipendisti Vlade Japana u petak, 1. jula u 14:00 u sali „Amerikana“ održaće zanimljiva predavanja o svojim iskustvima sa studiranja na japanskim fakultetima. Sve vreme trajanja „Japanizma 2016“ zainteresovani će moći da na štandu Japanske ambasade dobiju informacije o stipendijama Vlade Japana.

japanizam 2016

Tradicionalna dešavanja kao što su modna revija, nastupi izvođača, projekcije filmova, kosplej takmičenje, žurka, Artist Alley, Game Room, Wacom nagradna izložba radova, promocije društvenih igara, šminkanja, fotkanja, modni susreti i slično ni ove godine neće izostati.

Svečano zatvaranje i kosplej takmičenje biće održano 3. jula u 18 časova

Povezani članci i emisije

Comments are closed.