Otvaranje

Septembar je početak školske godine, priprema za početak univerzitetske godine, vreme kada se razmišlja o sledećih dvanaest meseci… U Francuskom institutu u Srbiji želimo da 2016/2017. godinu stavimo pod znak otvaranja: otvaranja ka drugom i ka onome što nas spaja i ponovo vezuje (jezik, kultura, želja za dijalogom i debatom, želja za znanjem tokom celog života), otvaranje ka novim umetničkim formama, svim formama inovacije, otvaranje ka novim mestima, od Novog Pazara do Subotice.

Otvaranje ka vam takođe, prijateljima i korisnicima naših usluga, partnerima i znatiželjnima, u znaku ponovog otvaranja našeg glavnog ulaza iz Knez Mihailove, u Beogradu. Ujedno vas pozvamo i da se bolje upoznamo: posle jesenje proslave u Novom Sadu 31. avgusta, pozvaćemo sve beogradske korisnike naših usluga, naše medijateke, škole jezika da se družimo 28. septembra (pripremamo pozivnice).

U septembru vam nudimo raznovrstan program po celoj Srbiji: fokus na strip i grafiče umetnosti u Novom Sadu, francusko prisustvo na BITEF-u u Beogradu, početak Francuske muzičke jeseni u Novom Pazaru, otkriće novom crikusa i novih oblika ulične umetnosti u okviru festivala Cirkobalkana, kao i mnogo drugih sadržaja.

Imaćete prilike da otkrijete i novu ponudu naših škola jezika i medijateka u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, posebno namenjenih deci. Naši timovi su spremni da vas dočekaju, da vas posavetuju i upute, kao i da vam ponude upis u medijateku, na kurs francuskog, na radionice, i to pod posebno povoljnim uslovima.

Naše aktivnosti u Srbiji oslanjaju se takođe na partnerstvo sa brojnim udruženjima. Imali smo tokom dve decenije ogromno zadovoljstvo da zajedno sa Srđanom Adamovićem, predsednikom Alijanske Srbija/Francuska u Kladovu, kao i celom njegovom ekipom, radimo na jačanju francusko srpskih i frankofonih veza na obali Dunava, nizvodno od Đerdapa. Srđan nas je iznenada napustio 14. avgusta ove godine. Mislimo na njega i njegovu porodicu kao i na njegove saradnike. Srđan nam strašno nedostaje i potrudićemo se da podržimo naše partnere u Kladovo i nastavimo njegovim stopama.

Žan-Batist Kizen
direktor Francuskog Instituta

Povezani članci i emisije

No Comments Yet.

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.