ZAVRŠETAK DRUGE GODINE FAKULTATIVNE NASTAVE JAPANSKOG JEZIKA

U želji da pomognu svima koji su želeli da počnu da uče japanski jezik, Ambasada Japana u Republici Srbiji, Micubiši korporacija Beograd, Društvo japanologa Srbije i Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu nastavili su Projekat širenja japanskog jezika u osnovnim i srednjim školama u Srbiji u školskoj 2015/2016. godini.

Tako je fakultativna nastava japanskog jezika održana u Osnovnim školama “Filip Kljajić Fića”, “Kralj Petar Prvi” i “Vuk Karadžić” u Beogradu, kao i u Gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu, Prva niška gimnazija “Stevan Sremac”, Gimnazijama u Zemunu, Čačku, Užicu i Šapcu, Trećoj i Osmoj beogradskoj gimnaziji. Predavači su bili srpski japanolozi, izuzetni poznavaoci japanskog jezika i društva sa višegodišnjim iskustvom života i studiranja u Japanu, kao i gostujući profesori i lektori sa Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, katedre za orijentalistiku – grupe za japanski jezik i književnost.

ZAVRŠNI ČAS FAKULTATIVNE NASTAVE JAPANSKOG JEZIKA ODRŽAĆE SE U AMBASADI JAPANA U REPUBLICI SRBIJI (TREŠNJINOG CVETA 13, NOVI BEOGRAD) U PONEDELJAK, 13. JUNA 2016. GODINE U 14 ČASOVA.

Povezani članci i emisije

Comments are closed.